KUCHARZ
Centralna Baza Ofert Pracy
- Dęblin, lubelskie
- Tymczasowa
- Pełny etat
Obowiązki:1) pobieranie z magazynu kuchennego surowców i innych produktów spożywczych zgodnie z asygnatą kuchenną,
2) właściwe, zgodne z obowiązującymi przepisami gospodarowanie produktami pobranymi do produkcji,
3) właściwe wykonywanie obróbki wstępnej i termicznej przyrządzanych potraw,
4) podział na porcje, zgodny z obowiązującymi należnościami pod względem ilościowym i jakościowym,
5) przygotowywanie potraw zgodnie z obowiązującym jadłospisem i recepturami,
6) wydawanie posiłków,
7) rozliczanie wydanych racji i dokonywanie zwrotów do magazynu,
8) codzienne przygotowywanie próbek żywnościowych i właściwe ich przechowywanie,
9) znajomość instrukcji obsługi urządzeń kuchennych prawidłowa ich eksploatacja,
10) systematyczne prowadzenie dokumentacji HACCP,
11) dbałość o należyty stan sanitarno-higieniczny sprzętu i pomieszczeń.Wymagania:Wymagania konieczne:Wykształcenie:
- zasadnicze zawodowe
- Wymagania dodatkowe (będące przedmiotem oceny):1) udokumentowane doświadczenie na stanowisku kucharz,2) udokumentowane ukończenie kursów i szkoleń przydatnych na stanowisku, a które przeprowadzana jest rekrutacja,3) znajomość Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP),4) samodzielność i inicjatywa oraz kreatywność,5) umiejętność pracy w zespole.Komplet dokumentów w zamkniętej kopercie z dopiskiem: "Dotyczy zatrudnienia na stanowisku kucharza w Stołówce w Dziale Żywienia należy złożyć w Kancelarii Jawnej Lotniczej Akademii Wojskowej lub drogą pocztową na adres:Lotnicza Akademia Wojskowaul. Dywizjonu 303 nr 3508-521 Dęblinw terminie do dnia 19.04.2024 r. (liczy się data wpłynięcia do Kancelarii Jawnej LAW).
InfoPraca