Kucharz zmianowy
Paulina Gasiorowska
- Łódź, łódzkie
- Stała
- Pełny etat
Osoba zatrudniona na samodzielnym stanowisku Kucharza będzie odpowiedzialna
za przygotowywanie dań według ustalonego menu na bankiety i imprezy okolicznościowe, przygotowywanie śniadań dla gości z hotelu oraz obiadów na spotkania biznesowe organizowanie w obiekcie. Osoba ta będzie odpowiedzialna za organizowanie pracy swojej
i personelu pomocniczego w kuchni uwzględniając grafik imprez.Zakres obowiązków:
- całościowa organizacja i koordynacja pracy własnej i pracowników pomocniczych w kuchni
- planowanie, organizacja, wykonanie i kontrola pracy w kuchni bankietowej
- pełna odpowiedzialność za prawidłowe funkcjonowanie kuchni bankietowej
- dbałość o świeżość, wygląd i wysoką jakość przyrządzanych potraw oraz różnorodność menu
- nadzór i ścisła kontrola standardów higienicznych oraz jakościowych w procesie wytwarzania
- opracowywanie nowych i weryfikacja dotychczasowych receptur
- prowadzenie prób i degustacji przed wprowadzeniem potrawy do menu, wyliczanie foodcostu
- eliminowanie błędów w procesie wytwarzania
- doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku
- wykształcenie przynajmniej średnie ( mile widziane wykształcenie gastronomiczne )
- dobra znajomość kalkulacji i ewidencji gastronomicznej oraz systemu HACCP
- bardzo dobra organizacja pracy i samodzielność w podejmowaniu decyzji
- umiejętność pracy w zespole i zarządzania nim
- kreatywność
- odporność na stres i umiejętność pracy pod presją czasu
- dyspozycyjność, rzetelność, operatywność i zaangażowanie
Lento