
Kierownik Działu Jakości i Laboratorium
- Zawiercie, śląskie
- Stała
- Pełny etat
- nadzór nad organizacją procesu zapewnienia jakości produkcji wyrobów w oparciu o obowiązującą dokumentację techniczną, normy (BRC), procedury oraz wymagania klienta,
- rozwijanie, wdrażanie i monitorowanie procedur zapewniających zachowanie wymaganego i założonego poziomu jakości i produktu,
- zapewnienie jakości surowców oraz opakowań,
- budowanie partnerskich relacji z kluczowymi klientami i dostawcami,
- nadzór nad reklamacjami,
- inicjowanie i prowadzenie działań ciągłego udoskonalania procesów,
- prowadzenie szkoleń wewnętrznych z zakresu obowiązującego systemu BRC i HACCP,
- przygotowania do audytów zewnętrznych, certyfikujących, klientowskich, oraz przeprowadzanie regularnych audytów wewnętrznych/inspekcji,
- nadzór nad przeprowadzaniem lub zlecaniem uprawnionym jednostkom zewnętrznym pomiarów i analiz laboratoryjnych, analiz jakościowych produktu,
- nadzór nad harmonogramem i realizacją badań w laboratorium wewnętrznym.
- doświadczenie związane z zagadnieniami kontroli jakości w branży spożywczej,
- wykształcenie wyższe kierunkowe: technologia żywności, towaroznawstwo, mikrobiologia, biotechnologia lub pokrewne,
- znajomość zagadnień i procedur dotyczących zarządzania systemami jakości, szczególnie systemów HACCP/BRC,