Specjalista ds Systemów Zarządzania Jakością (FMCG)
Michael Page
- Wrocław, dolnośląskie
- Praktyka
- Pełny etat
- Budowanie kultury jakości w firmie, a także ciągłe doskonalenie systemów oraz standardów wytwarzania bezpiecznej żywności
- Wspieranie rozwoju, wdrażanie i utrzymanie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności BRC, IFS, oraz innych, w zależności od strategii rozwoju i oczekiwań naszych partnerów
- Współtworzenie i kompleksowy nadzór nad procedurami jakości w firmie.
- Utrzymywanie i opracowywanie dokumentacji systemowej dla nowych projektów i procesów
- Wprowadzanie nowych inicjatyw dotyczących bezpieczeństwa i jakości żywności; definiowanie standardów, zapewnianie realizacji założeń Dobrych Praktyk Produkcyjnych
- Współpraca z klientami i dostawcami w celu promowania spółki oraz budowania długoterminowych relacji wspierających efektywne prowadzenie działalności
- Współtworzenie atmosfery pracy sprzyjającej zaangażowaniu i wysokiej motywacji pracowników, tworzącej ducha współpracy zarówno wewnątrz zespołu, jak i w działaniach z innymi zespołami.
- Udział w audytach certyfikujących, na potrzeby Klientów oraz wewnętrznych.
- Nadzór nad wdrażaniem działań korygujących
- Wykształcenie wyższe kierunkowe-Technologia żywności, biotechnologia żywności lub pokrewne
- Minimum 3 lata doświadczenia w obszarze systemów jakości i audytów
- Praktyczna wiedza dotycząca wymagań systemów zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności/ ISO, BRC, IFS, AIB oraz znajomość wymagań systemu HACCP
- Znajomość j. angielskiego w stopniu zaawansowanym
- Optymizm, zaangażowanie, pasja, dynamizm w działaniu, komunikatywność, umiejętność przekonywania, lojalność
- Prawo jazdy kat. B
- Twórczą pracę w międzynarodowym zespole
- Możliwość zdobycia doświadczenia i możliwość rozwoju zawodowego i szkoleń
- Atrakcyjne warunki zatrudnienia oraz pakiet benefitów - LuxMed, MultiSport, ubezpieczeni oraz szkolenia językowe
- Zakład produkcyjny w dogodnej lokalizacji, z dostępem do parkingu
- dodatkowe premie